Tantsuloome konkursile laekus uusi tantse ohtrasti

Rahvakultuuri keskuse ja Saaremaa rahvakultuuriseltsi väljakuulutatud tantsuloomekonkursile “Saarlane tantsib” esitati 36 omaloomingulist tantsu.

“See on väga suur õnnestumine,” lausus Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember. Ta lisas, et päris kõigile rahvatantsu rühmaliikidele tantse siiski ei tulnud – ilma jäid uuest tantsust mehed ja mudilaste tantsurühmad. Enim esitati sega- ja naisrühmadele mõeldud tantse. Töid oodati konkursile video vormis.

Hindama hakkab tantse žürii, mille töös on lubanud osaleda tantsujuhid Mall Noormets, Angela Arraste, Roland Landing ja Paul Bobkov ning eesti keele õpetaja Marit Tarkin, kes on tõenäoliselt tulevase tantsupeo stsenarist. Tantse hinnatakse rahvusvahelisel tantsupäeval ehk 29. aprillil Kuressaare kultuurikeskuses toimuval kontserdil. Seal selguvad tantsud, mis tulevad esitamisele Saaremaa 2018. aasta tantsupeol.

Print Friendly, PDF & Email