JUHTKIRI: Juuksekarv lõhki? (5)

Endine Vojentorgi kauplusehoone Kuressaares Kauba tänaval on ennekõike oma äratuntava fassaadi tõttu tuttav paljudele linlastele. Halli ja kulununa on ta otsekui käegakatsutav mälestus nõukaajast, mil selle vaateakendest paistsid sõjaväelaste paraadmütsid ja vitriinides helkis mundrite külge käiv kassikuld.

Lisaks nostalgiale tekitas maja paljude aastate jooksul küsimusi, miks maja omanik, üks jõukamaid saare verd ärimehi Toomas Tool seda korda ei suvatse teha. Ega ta otseselt lagunenud ka, aga edenemist polnud samuti märgata. Nüüd on omanik lõpuks härjal sarvist haaranud ja soovib hoone põhjalikult renoveerida, projektki on tellitud, aga taas kipub asi takerduma, kuna muinsuskaitseamet ei nõustunud tema sooviga katuseharja meetri jagu kõrgemaks tõsta.

Oleks kahetsusväärne, kui ühe vanalinna hoone kordategemine ametkondlikku vaidlusse takerduks. Usutavasti on siin siiski mõlemaid pooli rahuldav lahendus olemas.

Print Friendly, PDF & Email