Laevaehitaja plaanib endale päikeseelektrijaama

Nasval tegutsev laevaehitusettevõte Baltic Workboats (BWB) esitas Lääne-Saare vallavalitsusele projekteerimistingimuste taotluse päikeseelektrijaama rajamiseks.

BWB juhatuse liige Nalmond Meri ütles Saarte Häälele, et seoses planeeritava tootmislaienduse ja sellega kaasneva energiavajaduse suurenemisega soovivad nad maksimaalselt ära kasutada Nasva sadama lõuna- ja edelapoolse kinnistuosa päikesepaneelide paigaldamiseks. Kui suur päikeseelektrijaam kõne alla tuleb, ta lähemalt veel ei kommenteerinud.

Samas möönis Meri, et märtsist oktoobrini on Saaremaal täiesti võimalik katta üle 80 protsendi kütte- ja soojaveesüsteemides vajatavast energiast päikese abil. Seda on tema sõnul tõestanud ka nende olemasolev toimiv testlahendus.

Ettevõtte juhatuse liikme sõnul on BWB-s juba praegu kasutusel taastuvenergia tootmise erinevate variantide kombinatsioonid – puit, tuul, päike. “Fossiilsete kütuste kasutamine on praktiliselt lõpetatud,” kinnitas Nalmond Meri.

Print Friendly, PDF & Email