Saarlane leiutas sinimustvalge käsitööjäätise (2)

FRESKO

Fresko jäätisevabrikus pandi purki esimene Eesti trikoloori värvides jäätis. Uhke käsitööjäätis on kodumaa-armastusest kantud, sest lisaks isamaalistele värvidele on jäätisel ka rahvuslikud maitsed.

Sinisele kihile annavad maitse martsipan ja kardemon, värv tuleb kodumaisest kassinaeriürdist. Musta kihi valmistamisele panid õla alla Muhu pagarid, kes andsid selleks leiva, jäätise värvib mustaks süsi. Valge on aga hapukas hapukoorejäätis.

Fresko jäätisevabriku juhi, Saaremaalt pärit Kaisa Murutari sõnul oli retsepti väljatöötamine paras pähkel. “Oleme möödunud nädalate jooksul teinud lugematuid katsetusi, et sinise ja musta jäätise värv paika saada, seejuures maitse ja puhta koostise arvelt allahindlust tegemata, kuid oleme ise lõpptulemuse üle tõeliselt uhked,” tõdes Murutar.

Sinimustvalget jäätist valmistati üksainus väike partii, kokku 500 purki. Saaremaal saab Fresko jäätisi osta Saarte Sahvrist.

Print Friendly, PDF & Email