Lõviosa laste taastusravirahast jäi mullu kasutamata (6)

Kuressaare lapsehoiuteenuse mullusest rahalisest jäägist kulus raske ja sügava puudega laste täiendavaks taastusraviks vaid kümnendik.

“Teatasime taastusravivõimalustest kõigile sihtgruppi kuuluvatele peredele, kelle kontaktid meil on, ja levitasime infot ka teiste kanalite kaudu,” ütles linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kairit Lindmäe (fotol). Tema andmeil osutati linnavalitsuse ja haigla koostöös pakutud taastusraviteenuseid seitsmele lapsele kokku 2462,50 euro eest. 21 955 eurot tuli aga üle kanda käesolevasse aastasse.

“Kogu ülejääk kantakse järgmisesse eelarveaastasse üle, aga seda ei käsitata edaspidi jäägina, vaid riigi eraldatavat toetust vähendatakse proportsionaalselt,” rääkis Lindmäe.
Tänavusest aastast on raske ja sügava puudega lapse lapsehoiuteenus kohalike omavalitsuste korraldada.

“Muudatuste eesmärk on sotsiaalteenuste kättesaadavuse parandamine, paindlikuma korralduse loomine ja vanemate hoolduskoormuse vähendamine,” selgitas Lindmäe.

Muutus ka raske ja sügava puudega laste lapsehoiuteenuse rahastamine. Seda tehakse endiselt riigieelarvest, aga mitte enam sihtfinantseeringuga riigieelarvest linna eelarvesse, vaid läbi tasandus- ja toetusfondi. Tema sõnul võib raha kasutada ka teisteks sotsiaalteenusteks, mis aitavad vähendada raske ja sügava puudega lapse perekonna hoolduskoormust või puudest tulenevaid lisavajadusi.

Print Friendly, PDF & Email