Juhan ja Ott Kolk tulid EMil kuuendaks

Kõrges konkurentsis: Kuigi Ott ja Juhan Kolk seekord EM-medalini ei jõudnud, tõestasid nad kuuenda kohaga, et on kontinendi parimate hulgas.
Irina mägi

Rootsis Fiskeboda Hjälmareni järvel sõidetud jääpurjetamise Monotüüp-XV klassi Euroopa meistrivõistlustel said tiitlikaitsjad Juhan Kolk ja Ott Kolk seekord kuuenda koha.

“Noh, mis teha, aastad pole vennad, veel vähem päevad ja erinevate ilmaoludega päevad ühes nädalas,” tunnistas Juhan Kolk. “Läksime täismängule, aga paar sõiduviga viskas sisse 12. ja 10. koha, mis maksis valusalt kätte. Lisaks veel keerutav järvetuul, mis meile väga ei istu. Oli selline keerutav loteriiline võistlus… Aga lõpp hea, kõik hea, ja need, kes meist ees olid, eksisid ka, aga vähem kui meie.”

Euroopa meistriks tulid Vadim Bikler ja Alex Vostronosov 14 punktiga. Teise koha said Oleg Vasiljev ja Denis Karelski 13 ja kolmanda Olev Oolup ja Andrus Padu 22 punktiga. Ott Kolk ja Juhan Kolk said 40 punktiga kuuenda koha.

“Mul on hea meel selle üle, et kolmanda koha võistkond Oolup – Padu sõitsid selleks hooajaks minult renditud jääpurjekaga,” lausus Juhan Kolk.

Samas võistlusklassis võistelnud Indrek Aavik ja Erki Riim said 52 punktiga 8-nda, Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi 86 punktiga 13. koha. Ants Haavel ja Andrias Sillaste sõitsid seitsmenda koha kursil, aga said protesti valede uiskude kasutamise eest ja lõpetasid 20. kohaga.

Kuna võistkondi oli üle 30 (36), siis võisteldi eelsõitudes, kus selgitati välja A- ja B- grupp.

B-grupi võitjaks tulid saarlased Priit Saarlaid ja Taavi Välisson.

Võistkondlikult sai Eesti esikoha.

Print Friendly, PDF & Email