Ivar Truule viies teedevalitsuse kiirkabeturniiri esikoht

Ivar Truu on varem võitnud endise teedevalitsuse väljapandud kiirkabeturniiri ränd­auhinna neli aastat järjest. Võis arvata, et seekord läheb tal auhinna kaitsmine raskeks, sest osales ka Eesti kiirkabeparemikku kuuluv Algo Laidvee.

Nende omavahelises mikromatšis tegi Ivar Truu esimeses partiis kindla viigi. Viiki oli minemas ka teine partii, kuid Truu hetkeline “lühiühendus” andis Laidveele väärtusliku võidu.

Nüüd olenes esikoha saatus viimase vooru matšist Laidvee ja Jaan Truu vahel. Viimane oli šansid juba minetanud, kuid mängud olid sellegipoolest tulised. Laidvee võitis esimese partii, kuid teises suutis Jaan Truu revanšeerida, kindlustades nii endale kolmanda koha ning saates võrdselt 4,5 punkti kogunud Laidvee ja Ivar Truu järelmatšile välkkabes.

Seal oli initsiatiiv Ivar Truu käes: 1 : 0, 2 : 1 ning viik neljandas partiis käeulatuses, kuid ajapuuduse rabinas ta selle siiski kaotas. Uus värvide loosimine ja mäng esimese võiduni. Kui esimeses lisapartiis avangukeerukused möödas olid, tekkis lauale lahtine seis mõne enamtempoga Truule. Just välkkabes on kaitsval poolel sellistes seisudes raske, sest pole aega kindlat viigiplaani välja mõelda. Ei suutnud seda seekord ka Laidvee. Ivar Truu võitis lisamatši 3 : 2 ning klaasist rändauhinna juba viiendat korda.

Seni peetud 32 võistlusest on seitse esikohta manalamees Paul Antsaarel ning võrdselt Ivar Truuga viis esikohta (kuid mitte järjest) Hain Vaheril ja Jaan Truul.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email