Georg Paomees tuli maailmameistriks

MAAILMAMEISTER: Georg Paomees (keskel) võttis tiitli üle klubikaaslaselt Daniel Rüütlilt (vasakul), kes nüüd sai hõbeda.
Foto: ERAKOGU

Poolas toimunud jääpurjetamise meistrivõistluste kuni 16-aastaste Ice Optimisti klassis krooniti maailmameistriks Georg Paomees, kaksikvõidu tõi Saaremaale Daniel Rüütel. Kevin Grass sai DN-juuniorklassi MM-il pronksi ja Joosep Laus EM-il hõbemedali.

“Võita medalid jääpurjetamise kantsis Poolas on vahva ja väga hea saavutus,” ütles Saaremaa merispordi seltsi treener Viktor Umb. “Me tegime head tiimitööd, kelkude ettevalmistamisel ei olnud suurt kaalu ja meeste sõiduoskused pääsesid maksvusele.”

Ice Optimistil tuli eelmise aasta tiitlivõitja Daniel Rüütel teiseks. Mark Paomees saavutas tubli viienda koha. Võistlussõitu oli kokku seitse ja arvesse läks kuus paremat tulemust. Võistlemas oli 41 noort purjetajat kaheksast riigist.

Jää oli treeneri  sõnul väga kõva ja sile. “Me pole varem sellise jää peal sõitnud,” tõdes Viktor Umb. “Georg oli nendes tingimustes oma kehakaaluga tegija, Danielil oleks tugeva tuulega paremad võimalused olnud ja nii ta oma kogemustega lõpuks teise koha ka välja sõitis.”

DN-juuniorklassis sõitis end pronksile Kevin Grass, kes tunnistas, et võistlus kulges tema jaoks üsnagi stabiilselt. Esikohaheitlusest langes ta küll välja, kuid kolmanda koha eest tuli võidelda viimase sõiduni. “Võistlus sai peetud heades tuule- ja jääoludes ning saavutasin kõrges konkurentsis kolmanda koha, seega olen võistlustega rahul,” lausus Grass.

Samas klassis oli Rene Riim 11. ja Joosep Laus 15. Selles klassis võistles 32 noort sportlast kuuest riigist. Võitjaks tuli Eddie Klemets Rootsist. Vahetult pärast maailmameistritiitlite jagamist selgitati kolme sõidu põhjal välja ka Euroopa meistrid juunioride klassis. Siin saavutas hõbemedali Joosep Laus, Rene Riim lõpetas 6. kohal ja Kevin Grass oli siin 14. Sellegi tiitli pälvis rootslane Eddie Klemets.

Plaanitud EM-i tiitlisõidud jäid udu tõttu pidamata.

Print Friendly, PDF & Email