Merekultuuri selts õnnitles Ülo Roosi Meremajas

PROLOOG AUTASUSTAMISTSEREMOONIATELE: Saaremaa merekultuuri seltsi esimees Rein Sepp (paremal) tundis heameelt seltsikaaslasest Ülo Roosist, kes vabariigi aastapäeva eel on pälvinud nii maakondliku kui ka üleriigilise tunnustuse.
MAANUS MASING

Kuressaare elanikule Ülo Roosile on Eesti Vabariigi 99. sünnipäev erilise tähendusega. Teda tunnustatakse tänavu nii Saare maakonna teenetemärgiga kui ka presidendilt saadava Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

Teisipäeva õhtu kujunes teeneka saarlase jaoks autasustamistseremooniate üllatuslikuks proloogiks. Kuressaare Meremajas ulatas Saaremaa merekultuuri seltsi esimees Rein Sepp seltsi staažikale liikmele lilled, tänades Roosi merekultuuri seltsi heaks tehtu eest ja tundes heameelt seltsikaaslasest, kes on kõrgete riigiametnike silmis nii suurt tähelepanu pälvinud.

Lühikeses tänukõnes tõi endale Tuule tänavale elamu ehitanud ja kodu lähedale dendropargi rajanud mitmekülgsete huvidega Roos esile saarlaste hooliva hinnangu tema tegemistele.

“Tõtt öeldes on Saare maakonna märk mulle presidendi omast rohkem südamelähedane. Midagi kahtlast tajusin siis, kui merekultuuri seltsi juhtivad tegelased hakkasid küsima, millal ma dendroparki esimesed puud istutasin ja muid asju. Ja kui Tallinna inimesed märkasid, et mulle antakse maakonna märk, andsid nemad enda oma ka,” võttis Roos oma tänukõne humoorikalt kokku.

Pärast pidulikku algust jätkus seltsi koosolek argiteemadel. Kalle Aeg Baltic Workboatsist andis ülevaate Nasval tegutseva laevaehitusfirma arenguloost ja praegustest töödest-tegemistest.

Print Friendly, PDF & Email