Kuressaares taas kord huvihariduskonverentsi tuuled

27.–28. veebruarini toimub Kuressaares juba kolmas huvihariduskonverents “Mis tuuled puhuvad?”.

Üle-eestilisel huvihariduskonverentsil alapealkirjaga “Tuulte lood” küsime: millised on tänapäeva noored? Teemat tutvustab konverentsi avaesineja, noortevaldkonna tunnustatud koolitaja Pille Kriisa. Lisaks kuuleme, missugused on noorsootöö ja huvihariduse tööriistad 21. sajandil ning kuidas neid kasutada. Räägime huvitegevuse riiklikust rahastamisest – riigi rollist ja kohaliku omavalitsuse ülesannetest. Eelmisel aastal kõneles kultuuriministeeriumi esindaja, milline on riigi plaan huvihariduse rahastamisel, ja sel korral jätkame teemat konkreetsema küsimusega – milline roll on kohalikul omavalitsusel huvitegevuse toetussüsteemis, mis rakendub 1. septembrist 2017.

Samuti kuuleme töö- ja väärtuskasvatusest ning noorte omaalgatustest. Noorte tööeluks ettevalmistamisest räägib Madis Milling ning kõrvutame selle teema ettevõtja nägemusega.

Väärtuskasvatuse teemadel kõnelevad pedagoogikateadlane Jaana Vasama ja kirjanik Kristiina Ehin. Lisaks meenutavad esinejad mõlemal päeval oma isiklikke huvitegevuse lugusid, nende hulgas ka Piret Puppart, kes avab teemat veidi laiemalt.

Peale ettekannete kuulamist saab ka osaleda küsijana paneeldiskussioonis. Spetsialistide ja tunnustatud kõneisikute abiga saame eelnimetatud küsimustes koos diskuteerida, kuulame üksteise kogemusi ja leiame üheskoos lahendusi.

Õhtul pakutakse kõigile registreeritud osalejatele lõõgastavat kultuuriprogrammi Saaremaa Veskis.

Huvihariduskonverentsile on oodatud osalema huvikoolide pidajad, sh kohalike omavalitsuste esindajad, huvikoolide juhid, huviharidusjuhid ja -ametnikud, koolide huvijuhid, noorsootöötajad, ringijuhendajad ja kõik teised huvilised.

Konverentsi ajakava ja muu olulise infoga saab tutvuda konverentsi kodulehel huviharidus.kuressaare.ee/huvihariduskonverents. Registreerimine on avatud 20. veebruarini.

Konverentsi korraldab Kuressaare linnavalitsus, lisaks kuuluvad korraldusmeeskonda maavalitsuse noorsoonõunik ja linnavolikogu hariduskomisjoni esimees Anneli Meisterson, Aste klubi juhataja ja konverentsi moderaator Triino Lest ning Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira juhataja Inge Jalakas. Konverentsi toetab ka hasartmängumaksu nõukogu.

Kohtumiseni konverentsil!

Marii Kõrgesaar
Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialist,
huvihariduskonverentsi projektijuht

Print Friendly, PDF & Email