Kuressaare linnuses näeb rahvarõivaste puhast ilu

Homme kell 16 avatakse Kuressaare linnuse keldrisaalis Saaremaa muuseumi ja MTÜ Kadakmari koostöös valminud näitus “Rahvarõivas – puhas ilu”.

Väljapandud rahvarõivaste autorid on 22 naist, kes valmistasid kaks aastat kestnud koolituse jooksul kokku 30 rahvarõivakomplekti. Neist kaks on Mandri-Eesti omad – Pärnumaa ja Türi naiste komplektid – ning ülejäänud Saaremaa kümne kihelkonna naiste, meeste ja laste rahvarõivad. 

Eelmisel aastal eksponeeriti rahvarõivaid Tallinnas Eesti käsitöömajas ja mardilaadal Saku suurhallis.

Koolitus “Rahvarõivas – puhas ilu” on tunnustust pälvinud nii maakondlikul kui ka üleriiklikul tasandil. Viimati tunnustas koolitust Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit tiitliga “Maakonna tegu 2016.”

Rahvarõivakoolituse eestvedajad olid Mareli Rannap ja Imbi Padar. Linnuses avatava näituse kuraator on Saaremaa muuseumi vanemteadur Maret Soorsk. Näituse kujundus valmis koostöös Anne Olopiga disainibüroost Neli Disain.

Näitus jääb Kuressaare linnuses avatuks 23. aprillini. Veebruaris (25.–26.02) ja märtsis (3.–5.03 ja 10.–12.03) on näitusesaalis kõigile huvilistele rahvarõivaste valmistamist tutvustamas Mareli Rannap.

Print Friendly, PDF & Email