Rong see sõitis…

Riina Voog

25. jaanuaril oli Kärla poe kõrval näha toredat seltskonda rongiks kogunemas. Kõige ees Kärla lasteaia Käbikesed ja Urvakesed, kohe nende kannul 7.–9. klassi noorte tantsurühm. Järgmistesse vagunitesse mahtusid Lümanda, Mustjala, Valjala, Aste ja Kuressaare Pargi lasteaia mudilasrühmad.

Täpselt kell 10 näitas jaamaülem Virge rohelist tuld ja rong hakkas liikuma. Nii sai alguse teine mudilaste talvine tantsupidu “Rongisõit”.

Esimene peatus tehti Kärla lasteaia hoovis, pidu avati “Plaksulauluga” ja siis võeti ette rännak. Iga lasteaiarühm esitas kodus ettevalmistatud toreda tantsu. Need tantsud viisid meid Kärla parki oravate hüppevõistlust vaatama, Mustjala metsas leidsime üles põdra maja, Valjalas vaatasime siili jälgi ning Astes rikka ja vaese mehe tegemisi.

Linnas pargi ääres elasime taas kaasa põdra ja jänese ühisele tegutsemisele põdra majas. Nägime ka suurte koolilaste ettetantsimist ja saime teada, et neil on soov jõuda suvisele noorte tantsupeole.

Lõpuks jõudsime oma rongitiiruga taas Kärlale, kus meid ootas lõbus mölder sooja tee ja magusate küpsistega. Oli väga tore tunniajane rongisõit.

Virge Varilepp
mudilaste II tantsupeo eestvedaja

Print Friendly, PDF & Email