Mäesuusaõpe Kuutsemäel

3. veebruaril toimus 5. ja 6. klassi mäesuusatamise õppereis Kuutsemäele. Hoolimata kesistest lumeoludest Saaremaal, ootasid meid seal ees lumised mäenõlvad ja ideaalne paari külmakraadiga talveilm.

Kuna viimasel hetkel jäid üle mõned vabad kohad, siis tulid meiega kaasa veel kolm 4. klassi õpilast.

Kokku osales 33 õpilast ja üheksa täiskasvanut: Helen Oll, Andres Kurg, Laine Sünter, Maidi Tilk, Rait Goidin, Reine Väli, Marika Lass, Katrin Jõgi ja Liis Rudov. Siinkohal minu suur-suur tänu teile, sest teieta ei oleks see reis saanud toimuda. Teie panus reisi sujumisse oli märkimisväärne!

Projekti ettevalmistus algas juba oktoobris ja sellesse olid kaasatud ka 6. klassi õpilased. Õppereis oli lõimitud erinevate õppeainetega. Klassijuhatajatunnis arutlesime reisiaja pikkuse ja projekti eesmärkide üle. Majandusõpetuse tunnis arvestasid õpilased rühmatööna hinnapakkumiste alusel projekti maksumuse.

Eesti keele ja kirjanduse tunnis kirjutavad õpilased pärast projekti toimumist reisi kokkuvõtte. Kõige suurem osa õppereisist oli seotud kehalise kasvatuse õppekavaga, et toetada talialade laialdasemat tutvustust.

Kokkuvõttes läks õppereisi päev korda: saime sõita uue parvlaevaga, bussisõit sujus hästi ja kõik õpilased läbisid suusaõppe. Kuna 6. klass osales ka eelmisel aastal, siis nemad tegid instruktori silme all paar laskumist lastemäel ning enamikul lubati minna edasi suurele mäele. Teised kuulasid ära lühikese teooria mäesuusatamise põhitõdedest ja seejärel sooritasid koos instruktoriga esimesed laskumised. Kõik olid väga tublid ja andsid endast parima. Keegi ei visanud suuski nurka, kõik olid motiveeritud midagi uut õppima. Lõunasöögiks kogunesime trahterisse, kus sõime suppi ja pirukaid. Lapsed kibelesid ruttu-ruttu mäele tagasi, söök kadus ülikiirelt kõhtu ja läinud nad olidki. Järgnes kolm tundi suusatamist, kusjuures kõik õpilased tulid ka suurele mäele.

Enne ärasõitu saime keha kinnitada koolisööklast kaasa pandud pirukate, õunte ja pirnidega. Loodan, et kõik osalejad jäid päevaga rahule ja nautisid värskes õhus olemist.

Liis Rudov 
6. klassi klassijuhataja

Print Friendly, PDF & Email