JUHTKIRI: Suhtlemissegadus

Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaskodu osas valitseb segadus. Tundub, et suhtlemisega seotud segadus. Ühelt poolt tuleb signaal, et pannakse kinni. Teiselt poolt jällegi, et ei panda. Või pannakse natuke. Mitte täitsa. Saa nüüd aru. Selguse huvides võiksid osapooled ikkagi enne mingite protsesside käivitamist linnaruumis vähemalt omavahel kokku leppida ja läbi rääkida, et mida, mis järjekorras ja kui palju tehakse. Kõigi elu oleks lihtsam.

Huvitav on see, et vaatamata Saaremaa valla tulekule ja ühinemislepingus lubatule ei suudeta näha suurt pilti. Kui lubatakse nüüdisaegseid majutustingimusi, siis kuskohas need olema hakkavad? Hämmastav on lugeda, et Saaremaa omavalitsusi ei huvita linnas korraliku õpilaskodu olemasolu. Ametikooli omaga ei maksa väga arvestada, üürikorterite turul on niigi nõudlus suurem kui pakkumine. Kas omavalitsuste huvi ei peaks mitte olema, et nende valla lastel oleks hea olla? Arvestades, et valimised on kohe-kohe ukse ees.

Arusaadav, et lapsi pole kuskile panna ja iga võimalik õppepind on teretulnud. Kuid kas ei oleks ikkagi mõistlik kasutada olemasolevaid ruume? Ei maksa unustada, et näiteks Kuressaare täiskasvanute gümnaasium on pakkunud võimalusi haridusliku erivajadusega lastega tegelemiseks. Ehk annaks see võimaluse õpilaskodu säilitada.

Print Friendly, PDF & Email