Koolinoored selgitasid parimaid kabetajaid

Pärast mullust madalseisu, kui koolinoorte kabeesivõistlustel osales vaid 11 kabetajat, tuli laupäeval Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi mängima 28 kabetajat kuuest koolist. Neist 15 keskastmes (V–IX klass) ja 13 nooremas astmes. Sama astme poisid ja tüdrukud mängisid ühisel turniiril, kuid lõppjärjestus selgitati välja eraldi.

Nooremas astmes olid tüdrukud poistest edukamad, kusjuures kogu esikolmik koosnes Muhu lastest. Võitis Sonja Sepping (11 punkti 12-st) Roosi Pehlaka (9 p) ja Iris Seppingu (7 p) ees. Vaid lisapartii kaotus jättis neljandale kohale samuti 7 punkti kogunud Hiie Mägi Kahtlast.

Nooremate poiste esikolmikusse kuulusid Kaspar Aus Kaalist 8,5, Märten Toompuu Kahtlast ja Aleksander Aulik Kuressaare gümnaasiumist võrdselt 8 punktiga. Teise koha otsustanud lisapartii võitis Toompuu.

Keskastmes domineerisid siiski poisid ja kolmikvõidu said Kahtla kabetajad: 1. Uku Pärtel Rand 12 p (14-st); 2. Rando Nõmm 11 p; 3. Oliver Valk 10,5 p. Tütarlastest jõudsid esikolmikusse 1. Airi Saarma (Mustjala) 6,5, 2. Maret Peeker (Kahtla) 5,5 ning 3. Kenely Amberg (Kaali) 4,5 punktiga.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email