JUHTKIRI: Loodusele lähemale

Tänapäeval pole mingi ime, kui lapsed ei tea ümbritseva keskkonna kohta asju, mille teadmist vanemad põlvkonnad enesestmõistetavaks peavad.

“Lapsed on tegelikust elust võõrandunud,” leiavad täiskasvanud. “Vaat meie omal ajal…”

Tõsi, ajad on teised ja praegustel lastel loodusega tõesti vähem kokkupuutumist kui nende vanematel ja vanavanematel.

Paljud lapsed puutuvad “päris” loodusega kokku vaid kooliekskursioonidel või siis, kui isadel-emadel juhtub olema aega ja/või tahtmist neid loodusesse viia. Ja paraku tundub nutividina ekraan lasteaia- või koolilapsele palju põnevam ajaveetmise viis kui näiteks metsas või mere ääres jalutamine.

Põnevad mängud võivad olla üks viis, kuidas lapsi taas loodusele lähendada. Ja üks pluss on siin veel – ehk õpetavad mängides saadud teadmised noort põlvkonda suhtuma keskkonda hoolivamalt kui paljud praegused täiskasvanud.

Print Friendly, PDF & Email