Kuressaare linnuses tuleb mereteemaline perepäev

Homme kell 12–15 Saaremaa muuseumis toimuval Mereperepäeval jagub tegevust nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Viimaseid päevi avatud näitusel “Meri annab, meri võtab” algab kell 12 kuraatoriekskursioon, kus räägitakse lähemalt Saaremaa merendusajaloost. Üleval on ka näitus kaptenipiltidest, mis lapsed merendusnäituse muuseumitunnis “Jungakool” kolme kuu jooksul joonistanud.

Merendusõppejõud Valdur Lind õpetab huvilistele meremehesõlmi – alates paalsteegist kuni ankrusõlmeni välja. Väikesed meresõbrad saavad uusi oskusi õppida Noorte Kaptenite Kajutis, kus tutvustatakse ka morset ja signaallippe. “Kui väsimus peale tikub, võib lõõgastuda Kajutikinos, vaadates filmi “Arabella, mereröövli tütar”,” lisas Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Anna-Liisa Õispuu.

Eesti tunnustatumaid laevamudelite meistreid, kapten Tiit Jõgi tutvustab homme näitusel olevaid laevamudeleid, mis tehtud Triigi lahte uppunud laevade järgi. Merepääste tegemistest ja varustusest räägib lähemalt Kuressaare politseijaoskonna esindaja. Ühtlasi on kõik merehuvilised oodatud kontrollima oma teadmisi paadiga merele mineku kohta.

Merelaule ja pillilugusid esitab Laimjala vallas Audla külas sündinud mere- ja pillimees Uno Käärid. Sellest, kes olid vandiraiujad ja mis tööriistu nad kasutasid, pajatab Taimo Oolup.

Perepäeval on sissepääs Kuressaare linnusesse soodushinnaga – täiskasvanutele 3 eurot ning õpilastele ja tudengitele 1.50, kuni 8-aastased lapsed pääsevad muueumisse tasuta.

Print Friendly, PDF & Email