Värske lumi tõi küttidele jahisaagiks isahundi (3)

Värskelt sadanud lumi sai saatuslikuks isahundile, kes jäi eile jahimehe kuuli ette Salme vallas Länga külas.

Alates läinud reedest oli jahimeestel keskkonnaameti luba küttida Saaremaal veel kaks hunti, kuna kinnitust on leidnud hundipesakonna olemasolu maakonnas. Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialist Peep Männil ütles läinud nädalal Saarte Häälele, et eelmise aasta 19. novembril Koki külas lastud hunt oli eelmisel aastal sündinud kutsikas, ka teine eelmise aasta lõpul Saaremaal lastud hunt oli kaalu järgi noor loom.

Tänavu jaanuaris on kogunenud lisateavet huntide arvukuse ja leviku kohta Saaremaal, mis lubab nende arvu varem arvatust mõnevõrra suuremaks hinnata. Männili hinnangul on Saaremaal 5–7 hunti. Seetõttu tegi keskkonnaagentuur ettepaneku lubada Saaremaal küttida kaks hunti, mille keskkonnaamet reedel ka kinnitas.

Just nagu tellimise peale sadas öösel vastu esmaspäeva maha korralik lumekiht ja Kuressaare jahipiirkonnas Tehumardi lähistel avastati värsked hundijäljed. Kiiresti võeti mehed kokku ja korraldati hundijaht, mis päädis ühe kriimsilma tabamisega. Hundi küttimise au kuulub jahimees Alar Tammele.

Print Friendly, PDF & Email