Kabetajad Eesti meistrivõistlustel paremate hulka ei jõudnud

Paariaastase vaheaja järel osalesid Saaremaa kabetajad jälle Eesti individuaalsetel meistrivõistlustel, mis seekord korraldati 26.–29. jaanuaril Laulasmaal. Osales 19 Eesti kabetajat ja kaks väliskülalist, viimastel seekord esikuuikusse asja polnud.

Kaheksavoorulisel mikromatšidega turniiril Jaan Truu (4 p, 14. koht) ja Ivar Truu (3,5 p, 18. koht) kõrgesse mängu ei sekkunud, kuid häbisse ka ei jäänud.

Konkurents tšempionitiitlile oli ülitihe. Enne kaht viimast vooru juhtinud Andrus Tull (Järvamaa) ja puhtalt teisel kohal olnud Arvo Rist (Hiiumaa) tõrjuti lõpuks esikolmikust välja. Kuni viimase vooru lõppemiseni olid suured šansid esmakordselt Eesti tšempioniks tõusta Urmas Väärtnõul (Harjumaa), kes mikromatši esimeses partiis võitis suurmeister Arno Uutmad (Harjumaa).

Küll raskustega, aga siiski suutis Uutma teises partiis revanšeerida ja matši viigistada. Nüüd oli mõlemal ja kolmandana veel Raivo Ristil (Hiiumaa) võrdselt 5,5 punkti ning juhendi kohaselt järgnesid välk­kabematšid. Seal pani Uutma oma paremuse maksma, võites mõlemaid vastaseid. Teise-kolmanda koha matšis võitis Rist Väärtnõud.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email