Pöide aasta tegu on kiriku restaureerimine (3)

Restaureeritud Pöide kirik
MAANUS MASING

Pöide valla aasta teoks tunnistati eilsel volikogu istungil Pöide Maarja kiriku restaureerimine, aasta tegijaks aga volikogu esimees Marina Treima.

Otsus võeti vastu kaheksa poolt- ja ühe erapooletu häälega. “Ütlen seda mitte volikogu liikme, vaid tavalise inimesena: minu arvates on Marina selle aasta nominentidest ainuke tõsine tegija,” ütles vallavolinik Eino Kirs, viidates volikogu juhi sirgeselgsele käitumisele Ida-Saaremaa valla asja ajamisel ja Pöide valla iseseisvana jätkamise nõudmisel.

Foto: Irina Mägi“See tunnustus annab mulle teadmise, et seisame õige asja eest,” ütles Marina Treima (pildil).

Valitsus kiitis eilsel istungil heaks seitsme uue valla moodustamise, kõigis neis jääb rahvaarv alla haldusreformi seaduses kehtestatud 5000 elaniku piiri. Ka Leisi, Orissaare ja Pöide valla puhul oleks nõutud 5000-st puudu jäänud paarsada elanikku.

Print Friendly, PDF & Email