Maksuamet: registreerige oma töötajad

Maksu- ja tolliamet (MTA) võtab lähiajal ühendust majutus- ja toitlustusettevõtetega üle Eesti, et tuletada meelde töötajate registreerimise nõuet.

Hiljutine Eesti kaubandus-tööstuskoja liikmete seas tehtud uuring ümbrikupalkadest kinnitas senist teadmist, et ehitussektori järel on ümbrikupalga levinuim valdkond jätkuvalt majutus- ja toitlustussektor. Tervelt 67 protsenti uuringus osalenud ettevõtjatest hindavad majutuse ja toitlustuse ümbrikupalga maksmise poolest üheks probleemsemaks tegevusalaks.

Maksuameti töötajatel on plaanis mõned majutus- ja söögikohad ka läbi käia, kohapeal võtab ühe töötaja registreeringu kontroll alla minuti. Maksu- ja tolliametil on koostööst toitlustus- ja majutussektoriga juba varasemast positiivne kogemus, kui MTA võttis möödunud suvel ühendust suurematel väliüritustel tegutsenud ettevõtjatega ja ettevõtjad registreerisid rohkem kui 1000 kirjaliku või suulise kontakti abil 1024 hooajalist töötajat.

MTA teeb sarnaseid teavitusi ka tulevikus, et töötamise registrisse jõuaksid kõik töötajad. Registreerida tuleb ka ajutised hooajatöölised ning tööandja saab seda kiirelt ja mugavalt teha ka sõnumiga, inimese töötamise saab seejärel kinnitada seitsme päeva jooksul.

 

Print Friendly, PDF & Email