Esilinastub “Lembri Uudu” (2)

PEATEGELANE: Lembri Uudu (paremal) koos sõbraga.
REPRO

Saaremaalt pärit režissööri Eeva Mägi dokumentaalfilm “Lembri Uudu” esilinastub täna õhtul kell 18 Kuressaare kultuurikeskuses.

Dokfilm räägib loo sellest, kuidas mõjus kolhooside lagunemine maaelule. Kuni Eesti Vabariigi taasiseseisvumiseni 1991. aastal tegutses Saaremaal Pähkla külas kolhoos, mis andis tööd pea kõigile külaelanikele, teiste seas ka traktorist Lembri Uudule. Kui kolhoos lagunes, kaotasid paljud külaelanikud töö. Uudu suri aga enne kolhooside lagunemist ja temast sai kangelane, kes sümboliseerib külaelanike seas n-ö vana head aega.

Filmi režissöör ja stsenarist Eeva Mägi ise Uudut kohanud ei ole. Pähkla küla mehest pajatas talle vanaema.

Filmi tegelased on Pähkla küla elanikud: režissööri vanaema Helga-Niina Kukk, Herta ja Kalev Pitk, Jaanis Niit, Lembi Arro, Regina ja Rein Sai ning Arvo Kald. Võtted toimusid mullu aprillis.

“Lembri Uudu” on Alasti Kino toodang. Operaator on Heiko Sikka, helirežissöör Tanel Kadalipp, monteerija Jette-Krõõt Keedus, toimetaja Liis Nimik ja produtsent Edina Csüllög. Droonivõtete eest hoolitses Valmar Voolaid.Teleekraanidele jõuab “Lembri Uudu” 15. veebruaril ETV-s.

 

Print Friendly, PDF & Email