Kuritegevus vähenes Saaremaal viiendiku võrra

Eriti suur registreeritud kuritegude vähenemine oli eelmisel aastal Saaremaal, kus kuritegusid registreeriti 20 protsenti vähem. Kogu Eestis langes kuritegevuse tase 11 protsenti.

Kui 2015. aastal registreeriti 376 episoodi, siis mullu 301 ehk 75 episoodi vähem. Saaremaa on kõige turvalisemaid maakondi Eestis, kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Näiteks vargusi registreeriti 58, aasta varem 86, seega vähenes varguste hulk 28 võrra. Väike langus oli ka lähisuhtevägivalla juhtumite osas: eelmisel aastal registreeriti neid 24, mis on kolm vähem, kui üle-eelmisel aastal.

Ka Lääne ringkonnaprokuratuuri tööpiirkond tervikuna paistab pidevalt positiivses mõttes silma kuritegevuse languse poolest ja see trend jätkus ka eelmisel aastal: 2016. aastal registreeriti kuritegusid aasta varasemaga võrreldes 7% vähem.

“On rõõmustav, kui kogukonna turvalisust oluliselt mõjutavad kuriteod, nagu näiteks vargused, vähenevad, aga samas teeb murelikuks, et sellised kuriteod, mille ärahoidmine on täiesti inimese enda võimuses, nagu sõiduki joobes juhtimine, vähenemistrendi ei näita,” ütles ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu.

Saaremaal tabati eelmisel aastal sõidukiroolist joobes 74 inimest ja aasta varem 72 inimest.

Kokku registreeriti Eestis 2016. aastal 28 986 kuritegu. Varavastaseid süütegusid registreeriti eelmisel aastal 26 614, neist 12 372 olid kuriteod. Aasta varem oli see arv 31 382, millest 14 966 olid kuriteod. Registreeritud vägivallakuritegude arv oli 7641.

 

Print Friendly, PDF & Email