Sõbrad meenutavad Laimjalas Henno Käod

Täna kell 14 algab Laimjala rahvamajas põnev Henno Käo (pildil) päev – head sõpra meenutavad tema lesk Maie Käo, lapsepõlve- ja koolikaaslased, Lauri Nebel ansambli Peoleo päevilt, Ivo Linna ansambli Apelsin aegadest ning kaaslased filmi- ja kirjanduse radadelt.

Lisaks värvikate sõprade pajatustele saab nautida Henno Käo arvukate raamatute väljapanekut, maalide, karikatuuride ja kirjakunstitööde näitust, kuulata katkendeid tema raamatutest ja vaadata filmijuppe Nukufilmi perioodist. Samuti saab kuulata laule tema loodud sõnadele. Ürituse sissepääs on prii, kuid tulijail on võimalik annetada Henno Käo pingi fondi ja saab osta tema loomingu põhjal koostatud 2017. aasta kalendri.

Kes Henno Käo siis ikkagi oli? Oli ta muusik, osav laulusõnade sepp, kunstnik või hoopis kirjanik? Ega ühte valdkonda saagi teisest rohkem esile tuua – niivõrd võrdselt tugev oli ta neis kõigis. Vanem põlvkond mäletab Henno Käod eelkõige ansambli Peoleo päevilt. 60-ndatel aastatel teadsid kõik noored tema muhedaid, krutskiga laulusõnu ja nautisid tema uljast esinemist.

Kui nooruses kulus Henno Käo loominguline energia muusika ja kunsti peale, siis elu teises pooles leidis ta endas proosakirjaniku pisiku. Hilisem põlvkond tunnebki teda rohkem lastekirjanikuna.

Inga Rand, Laimjala rahvamaja juhataja

 

Print Friendly, PDF & Email