JUHTKIRI: Maailmast ära lõigatud

Tänases lehes kirjutame sellest, kuidas merepäästjad Kesselaiu ainsal elanikul abis käisid. Mehed viisid jäävangi sattunud saarevaht Elsa Vatterile toidukraami ja aitasid mägiveiste jaoks heinarullid karjamaale viia.

Saarel – eriti väikesel saarel või koguni laiul – elavad inimesed sõltuvad vägagi ilmast ja mereoludest. Ja sellest, kas hädaolukorras on kaugemalt abi tulemas või saab loota vaid iseendale.

Vahel võib ise hakkama saamine olla keeruline, kui mitte võimatu. Kui merel möllab juba päevi maru, laevad-paadid sõita ei saa, pole elektrit ja toiduvarud kahanevad kiiresti, ei ole asjalood just kiita…

Mullu sügisel võis meedias lugeda ministeeriumide soovitusi koguda võimalikeks kriisiolukordadeks nädalane toiduvaru. Samuti tõdeti, et Eesti elanikel ei ole juhendeid selle kohta, kuidas kriisiolukorras käituda. Õnneks tuleb sääraseid olukordi ette väga harva. Aga õnnetus teadagi ei hüüa tulles.

Print Friendly, PDF & Email