Saarlased Utria dessandil kuuendad

Eile, 14. jaanuaril lõppes Ida-Virumaal Utria dessant. Tänavune Utria dessant toimus juba 19. korda.  

Kaitseliidu Saaremaa malev saavutas lõppkokkuvõttes 6. koha; kokku startis 27 võistkonda, kellest 24 finišeerus. Võistkondadele anti start neljapäeva õhtul Voka lähistel. Viimase ülesandena tuli osavõtjatel vallutada Narva, finišijoon oli Narva linnuses. 

Dessandi käigus oli võistlejate põhiülesanneteks varjatud liikumine murdmaal nii päeval kui ka öösel vastavalt ette määratud ajagraafikule ning koordinaatidele, „vastase“ jõudude vältimine ning nende kohta info hankimine ja edastamine, sõdurioskuste ülesanded kõrgendatud füüsilise ja psühholoogilise pinge tingimustes.

Utria dessanti, mis on oma sisult kaugluure võistlus, korraldab ERNA selts. Antud võistlusega meenutatakse Vabadussõja suurimat desantoperatsiooni, mille käigus vabastati 17. – 19. jaanuaril 1919. aastal punaväest Narva, Narva-Jõesuu ja Jaanilinn.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email