ÜLESKUTSE: Vabadussõda ja Konstantin Päts

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 vaikisid Eesti Vabadussõjas relvad. Meeleheitlik, ohvriterohke, ent edukas võitlus oli loonud tegeliku pinna oma riigi ehitamiseks.

Alates 2006. aastast on 3. jaanuar lipupäevana meie kalendrites. Eesti Lipu Selts, Eesti Muinsuskaitse Selts, Eesti Sõjahaudade Hooldeliit, Kindral Johan Laidoneri Selts, Jaan Tõnissoni Selts, Jaan Poska Fond ja MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum kutsuvad üles riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutusi, kogudusi, seltse ja kõiki kaaskodanikke peatuma 3. jaanuaril kell 10.30 minutiks, et anda au nendele, tänu kellele oleme oma maa peremehed.

Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures kõneleb nimetatud tunnil kaitseminister Margus Tsahkna, samuti reaalkooli õpilane ja Eesti korporatsioonide liidu esindaja. Vaimuliku palve järel asetatakse pärjad, lilled ja küünlad.

Kell 12 algab Tallinnas Õpetajate Majas, Eesti Ajutise Valitsuse esmases töökohas Vabadussõja hakul, avalik arutelu teemal “Missugust mälestusmärki Konstantin Pätsile me Tallinna soovime?”.

Jan Enriko Laidsalu, Kindral Johan Laidoneri Seltsi tegevjuht

 

Print Friendly, PDF & Email