Saaremaal on haigestumisi Eesti keskmisest vähem

Terviseameti kinnitusel on Eestis grippi haigestumine viimasel ajal kasvamas, kusjuures registreeriti esimesed gripist tingitud surmajuhud – elu on kaotanud kolm inimest.

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 4560 haigestunut, neist 49% olid lapsed. Arstide poole pöördunute üldarv kasvas nädalaga 5%, kahekordistus grippi või gripitaolistesse haigustesse haigestunute osakaal. Haigestunute seas on enim kuni 5-aastaseid lapsi.

Terviseameti teatel võib tänavusele gripihooajale iseloomulikuks pidada gripiviiruste varasemat kohalejõudmist ning haigestumine on jätkuvalt tõusutrendil. Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnul on viirusnakkustesse haigestumine Saaremaal Eesti keskmisest väiksem. Eelmisel nädalal sai siin laboratoorse kinnituse üks gripijuhtum.

E-Tervise SA andmetel on hooaja algusest hospitaliseeritud 70 patsienti, neist 50 viimase kahe nädala jooksul.

Kolme haigla andmetel on gripi tõttu surnud sel hooajal kolm inimest. Kõik kuulusid riskirühmadesse nii vanuse kui ka raskete krooniliste haiguste tõttu, kõik olid vaktsineerimata.

Print Friendly, PDF & Email