Tele2 käivitas Saaremaal tänavu 24 uut tugijaama

2016. aasta jooksul ehitas Tele2 Saaremaale 24 uut tugijaama, mille tulemusena täiustati oluliselt rannikualade ja Muhu saare mobiilside leviala.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte Eestis ligi 8 miljonit eurot, et ennetada mobiilse interneti kasutusmahtude kasvu ja tõsta keskmist mobiilse interneti kiirust.

Üle Eesti püstitati 349 uut tugijaama, kattes 98,4 protsenti riigist 4G-võrguga. Lõppeva aasta võrguehitustööde keskmes oli Sarri sõnul erinevaid sagedusi liita võimaldava võrgutehnoloogia viimine üle Eesti.

Tallinna, Keila ja Pärnu elanikele on kättesaadav Balti­maade kiireim 4,5G mobiilne internet allalaadimiskiirusega kuni 375 Mbit/s, mille teeb võimalikuks kolme sageduse liitmine. Kuni 225 Mbit/s kiirusega internet on lisaks kättesaadav 30 suuremas linnas ja asulas, sealhulgas Kuressaares, kus Tele2 võrk liidab kahte edastussagedust.

Saare maakonna selleaastaste võrguehitustööde fookuses oli Kuressaare linn, rannikualad ja Muhu, kus käivitati saare peale kaks täiesti uut jaama. Kuni 225 megabitti sekundis kiirusega interneti kättesaadavust laiendati Kuressaare kesklinnas, linnuse ümbruses ja Smuuli tänaval. Saaremaa uute tugijaamade asukohad on Kanissaare, Võiküla, Tusti, Karala, Koimla, Kuressaare, Laimjala, Mustjala, Saarepanga ja Sõrve.

Lisaks uute tugijaamade rajamisele investeeris Tele2 sel aastal üle 100 000 euro toitesüsteemide kaasajastamisse ja üle 300 000 euro akupargi uuendamiseks, et minimeerida saartel asuvate tugijaamade katkestusohtu suurtest tormidest põhjustatud voolukatkestuste ajal, mil suur osa saartest ja rannikualadest on elektrita.

Tuleval aastal plaanib Tele2 Saaremaal käivitada vähemalt kaheksa ja üle-eestiliselt 325 uut tugijaama.

 

Print Friendly, PDF & Email