Kuritegevuse tase on tänavu tõusnud kuues maakonnas

Kuigi kuritegevuse tase on kogu Eestis jätkuvalt langemas, oli aasta 11 kuu järel kuus maakonda, kus pahategude hulk on suurenenud.

Läänemaal kasvas kuritegevus 785, Põlvamaal 776, Ida-Virumaal 189, Valgamaal 28, Raplamaal nelja ja Järvamaal kahe episoodi võrra, selgub justiitsministeeriumi andmetest.

Mujal maakondades on kuritegevus langenud. Harjumaal oli tänavu 11 kuuga 1765 kuritegu vähem kui mullu, Pärnumaal 965, Lääne-Virumaal 939, Tartumaal 553, Viljandimaal 119, Võrumaal 93, Jõgevamaal 84, Saaremaal 72 ja Hiiumaal 14.

Kuritegevuse tase püsib 11 kuu järel mullusega võrreldes üheksa protsendiga languses, kusjuures aasta eelviimasel kuul hakkas vähenema ka tapmiste ja mõrvade arv.

Jaanuarist novembrini registreerisid õiguskaitseasutused kokku 26 903 kuritegu, mida on mullusest 2823 võrra ehk üheksa protsenti vähem. Jaanuaris oli langusprotsent koguni 11, veebruaris neli, märtsis seitse ja aprillis kaheksa. Poolaasta järel oli kuritegevus languses seitsme protsendiga, üheksa kuu järel aga kaheksa protsendiga.

Print Friendly, PDF & Email