Iga küla võib saada aasta külaks!

Külad, kes tahavad osa võtta Saare maakonna aasta küla 2017 konkursist, ei pea kiirustama. Konkursi lõppaega on Saaremaa Kodukandi juhatuse otsusega pikendatud reedeni, 5. jaanuarini 2017.

Aasta küla 2017 konkursist saab osa võtta üks küla/külade piirkond igast vallast Saare maakonnas. 2013. aastal pälvis Karala küla “Terevisiooni” lemmikküla tiitli. sai 2015. aastal sai “Terevisiooni” lemmikküla tiitli Leedri küla, pälvides ka kõrge tunnustuse kui kogu Eesti aasta küla. See kõik näitab meie külade tugevat ja sihikindlat tööd.

Vabatahtlikult panustatakse oma elukeskkonna rikastamisse. Seda tehakse eelkõige oma kogukonnale mõeldes, samas mitte unustades saarluse lippu kõrgel hoida. Elu võimalikkus äärealal on tulevas suurvallas sama kindel kui ka Kuressaares.

Igas külas on edumeelseid ja veel rohkem edumeelseid peresid. Koondades oma paremad küljed kokku, saab küla koguilme tegusamaks. Kohalike inimeste algatustest saavad alguse suured teod.

Koostöö valla teiste küladega on veelgi suurem jõud ja võimalus oma hääl kuuldavamaks teha. Elu maal ei ole tähtis vaid majanduslikult, vaid ka kultuuriliselt – kultuuriline vundament on kogu maaelu alus. Inimesed maal vajavad tööd ja elukohta, kuid samas ka elamisväärset elukeskkonda. Tuleb leida tasakaal majandusarengu ja elukeskkonna vahel. Kuni elab su küla, elad sina ka, Eestimaa.

Aasta küla valimised on hea koht oma tegemistest vahekokkuvõte teha. Küla ühtsuses peitub edu võti.

Aasta küla nominendid on meie maakonnas olnud 2005 Kavandi piirkond Orissaare vallas, 2007 Orinõmme küla Orissaare vallas, 2009 Käesla küla toonases Kärla, praeguses Lääne-Saare vallas, 2011 Metsküla küla Leisi vallas, 2013 Karala küla Lümandas, praeguses Lääne-Saare vallas ja 2015 Leedri küla Lääne-Saare vallas.

Milline küla jõuab nende tegusate külade ritta aastal 2017? See võib olla sinu küla, sinu kogukond. Ole aktiivne, tule ja esita oma küla konkursile. Hoidkem sädet, mis algab väikesest külast ja sütitab suure leegi üle terve maa.

Saare maakonna aasta küla 2017 sünnib koostöös Saarte koostöökogu, Saaremaa omavalitsuste liidu, Saare maavalitsuse ja Saaremaa Kodukandiga.

Reet Viira, Saare maakonna Aasta Küla komisjoni esimees,  Saaremaa Kodukandi juhatuse liige

 

 

Print Friendly, PDF & Email