Libliku hooldekodu sai kuju (8)

ESKIIS

ESKIIS

Kuressaares Aia tänav 29 krundile rajatava kuni 230 kliendile mõeldud hooldekodukompleksi arhitektuurikonkursi võitis Salto AB nimeline büroo.

Hoonestust rajava Energiamaja Konsultatsioonide juhatuse liige Tullio Liblik nimetas piirkonda tervisekvartaliks ja ütles, et Kuressaare haigla vahetusse lähedusse rajatav hooldekodu võimaldab pakkuda looduskaunis ja meeldivas keskkonnas hoopis uuel tasemel hooldusteenust. Lisaks 200 klienti mahutavale hooldekodule tuleb kinnistule ka Ravi tänavalt eraldi sissepääsuga hoone 30-le AS-i Hoolekandeteenused erivajadustega inimesele.

Hooldekodukompleksi lahenduse leidmisel jälgiti ka sotsiaalministeeriumi soovitusi. “Võidutöö puhul sai otsustavaks läbimõeldus ja vastavus eakate klientide vajadustele,” ütles Liblik.

Kinnistu kuulub Energiamaja Konsultatsioonid OÜ-le, kes annab erivajadusega inimestele mõeldud hooldekodu hoonestusõiguse AS-ile Hoolekandeteenused.

Libliku sõnul läheb esmalt töösse Hoolekandeteenuste AS-i osa ja kompleksi ülejäänud osa valmib etapiviisiliselt.

Konkursil osales neli arhitektuuribürood ja võitja valis välja viieliikmeline žürii, mille liikmete hulka kuulusid Karl Mänd Hoolekandeteenuste AS-ist, Tullio Liblik Energiamaja Konsultatsioonidest ning arhitektid Hannes Koppel, Peeter Pere, Emil Urbel ja varuliikmena Urmas Luure.

Print Friendly, PDF & Email