Bussipeatustest saavad näitusepinnad

Saaremaa noorte kunstnike näitus “Kontrast 2” tuleb näitusesaalist välja linnatänavatele, kasutades eksponeerimispinnana valgustatud reklaamtahvleid bussipaviljonide külgedel. Suureformaadilised reproduktsioonid ja installatsioonid on huvilistele vaadata kogu detsembrikuu.

Näitus avatakse 3. detsembril, kui kell 17 stardib Kuressaare ametikooli Disainimajaka juurest buss, mis sõidab läbi üheksa bussipeatust ja seejärel toob näituseseltskonna tagasi ametikooli ette.

Näitusel astuvad üles Maria Evestus, Kadi Grass, Lennart Pihl, Madis Vaher, Sander Raudsepp, Kaie Kiil, Helen Grass ja Ando Naulainen ning külalistena Izak (Tšiili), Lex Zooz (Haapsalu) ja Urmas Jürjens (Paide).

Noored kunstnikud soovivad tuua selle omanäolise loomeprojektiga linnaruumi mängulisust ja värskust ning talvised tänavad ellu äratada. Reklaamide virvarrivoo asendavad kunstisaarekesed, mis toovad möödujate päeva värsket disainiesteetikat, otsese müügisurveta silmailu, filosoofilist meditatiivsust, mõtlemapanevat provokatiivsust ja ka huumorit.

 

Print Friendly, PDF & Email