USA-s müüakse “Putini esimest autot”

LEIDLIK: Ajendatuna ilmselt soovist oma kaubast kiiresti vabaneda, reklaamib tundmatuks jääda sooviv ameeriklane oma Zaporožetsit müügikuulutuses kui “Putini esimest autot”. SEATTLE.CRAIGLIST.COM

LEIDLIK: Ajendatuna ilmselt soovist oma kaubast kiiresti vabaneda, reklaamib tundmatuks jääda sooviv ameeriklane oma Zaporožetsit müügikuulutuses kui “Putini esimest autot”.
SEATTLE.CRAIGLIST.COM

Ameerika erakuulutuste veebilehel Craiglist müüakse rariteetset ja ookeanitaguste maade jaoks vägagi ebatavalist autot – nõukaaegset sõidukit ZAZ-968A, mille väljalaskeaasta on 1980.

Kuulutuses on öeldud, et Seattle’is asuv Zaporožets on suurepärases sõidukorras ja sel on isegi originaalrehvid. Auto praegune peremees märgib veel, et samasugune ZAZ-968A oli omal ajal ka noorel Vladimir Putinil. Seepärast ongi seda kuulutuses välja reklaamitud kui “Putini esimest autot”.

Siiski on väheusutav, et reklaamitav sõiduk Putinile kuulus. Teada on, et auto toodi USA-sse paarkümmend aastat tagasi ja sellest sai Washingtoni osariigi Issaquah’ linnakeses asuva nõukaaegsete autode muuseumi Sovietcar eksponaat.

Kuulutuses küsitakse auto eest suisa kolossaalset summat – 9750 dollarit (s.o ligi 8660 eurot). Spetsialistide hinnangul on see väga kõrge hind, sest näiteks Venemaal jääb ZAZ-968A tüüpi autode hind vahemikku 50 000 kuni 100 000 rubla ehk 620 kuni 1240 eurot.

Print Friendly, PDF & Email