UUS! Selgumas on uue valitsuse ministrid

Keskerakonna volikogu kinnitas esimesena oma ministrikandidaadid.

Keskerakonna volikogu kinnitas esimesena oma ministrikandidaadid.

Tallinnas kogunevad täna Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogud. Uue loodava võimuliidu esindajad on jõudnud kokkuleppele uues koalitsioonileppes ning ära on jaotatud ka ministriportfellid.

Keskerakonna volikogu kinnitas erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekul Keskerakonna ministrikandidaadid: peaministri kandidaat on teadupoolest Jüri Ratas, majandus- ja taristuministri kandidaat Kadri Simson, haridus- ja teadusministri kandidaat Mailis Reps, maaeluministri kandidaat Martin Repinski ning riigihalduse ministri kandidaat Mihhail Korb.

SDE ministrikandidaadid on tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kultuuriminister Indrek Saar, välisminister Sven Mikser, siseminister Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo.

Sotside valitsusdelegatsiooni koosseisu kinnitab erakonna juhatus, mis koguneb vahetult pärast volikogu istungit. „Me lähme sellesse koalitsiooni tegema suuri tegusid. Kindlalt võib väita, et tegemist on vähemalt viimase kümnendi kõige ambitsioonikama valitsusleppega,” rõhutas Jevgeni Ossinovski.

IRL saab senised ehk justiitsministri, sotsiaalkaitseministri, keskkonnaministri ja rahandusministri koha, millele lisandub kaitseministri koht. IRLi ministrikandidaadid täna samas veel ei selgu, neid arutab erakonna eestseisus esmaspäeval.

Uues kolmeliikmelises võimuliidus on 56 häält: Keskerakonnal 27, Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal 15, IRL-il 14.

 

Print Friendly, PDF & Email