Saar ministrikohta säilitamas, Hanso kaotamas (3)

Uue loodava võimuliidu valitsuskabineti koosseisus säilitab saarlastest ilmselt koha kultuuriminister Indrek Saar, kaitseminister Hannes Hanso jääb aga ametist ilma.

Uus võimuliit näeb Postimehe andmetel kaitseministrina hoopis IRL-i kuuluvat Margus Tsahknat. Peaministrikandidaadi Jüri Ratase kabinetis on nii Keskerakonnal, IRL-il kui ka sotsidel igaühel viis ministrikohta.

Hansol tuleb aga enne riigikokku tagasi kolimist klattida Ameerikas ingliskeelsetes välisväljaannetes levivaid kuulujutte, justkui tuleks Eestis võimule Kremli-meelne valitsus. Postimehe andmeil on just need jutud põhjus, miks esimese sõnumina tuli koalitsioonikõnelustelt kinnitus, et jätkatakse kindlalt senisel välis- ja julgeolekupoliitilisel kursil.

Print Friendly, PDF & Email