Teatrimajas avati KES-i mälestusstend

Kuressaare linnateatris avati eile pidulikult Kuressaare Eesti Seltsi (KES) mälestusstend, kuhu on põgusalt talletatud seltsi ja teatrihoone lugu nii sõnas kui ka pildis.

Stendi tellis Kuressaare linnavalitsus, kujunduse autor on Anne Olop Neli Disain OÜ-st. Publikule annab stend teada: “See maja on läbi aegade olnud üks saarlaste keskseid kultuuritempleid.” Nimelt sai 1886. aastal asutatud KES-ist enam kui pooleks sajandiks eestlaste kultuurielu peamine korraldaja Saaremaal. Praeguse linnateatrihoone ostis selts 1911. aastal 12 000 rublaga. Uude asupaika koondati lisaks muule ka teatritegevus. KES-i näitetrupist arenes 1935. aastal välja kutseline teater, mis tegutses teatrimajas kuni teatri likvideerimiseni 1951. aastal.

Kuu lõpus, 25. novembril toimub Kuressaare kultuurikeskuses KES-i 130. aastapäeva tähistav piduõhtu.

 

Print Friendly, PDF & Email