Naiste kaklus ja naabrile gaasi näkku

Möödunud nädalal tuli politseil alustada Saaremaal 10 kriminaalmenetlust ja 13 väärteomenetlust. Kuressaare politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Ahti Lepa sõnul olid kolm kriminaalmenetlust seotud purjus juhtidega.

“Leisi vallas ei andnud 1959. a sündinud mees autoroolis olles teed teisele autole ja põhjustas liiklusõnnetuse. Õnneks inimesed kannatada ei saanud. Valjalas kõrvaldati liiklusest 1971. a sündinud mees ja Kuressaares 1959. a sündinud mees,” rääkis Lepp.

Naised kaklesid

Kaks kriminaalmenetlust oli seotud naabrite tülidega. Mõlemal juhul toimusid arveteklaarimised Kuressaares. Ühel juhul läksid omavahel tülli naised – 1990. a sündinud naisterahvas tungis kallale 1941. a sündinud naisele ja lükkas ta seljatagant pikali. Teisel juhul tülitsesid mehed. “1950. a sündinud mees lasi 1969. a sündinud naabrile gaasi näkku,” ütles Lepp.

Nädalaga sai kirja neli vargust. Ühel juhul jäeti koolimaja juurde valveta spordikott, mis oli omaniku naastes ära varastatud. Teised kolm vargust olid politsei teatel viinavargused SuperAlko poest ja seda süstemaatiliselt nelja päeva jooksul ühe kodaniku poolt.

“1973. a sündinud meesterahvas on kindlaks tehtud, ta on kahjud kauplusele hüvitanud ja kohtus karistusegi kätte saanud,” täpsustas menetlusteenistuse vanem.

Lubas naise maha lüüa

Leisis läksid tülli endised elukaaslased ning mees ähvardas naise maha lüüa. “Selline verbaalne ähvardamine võib kaasa tuua kuni üheaastase vanglakaristuse,” rõhutas Ahti Lepp.

13-st nädala jooksul alustatud väärteomenetlusest 11 olid seotud liiklussüütegudega. Lepa sõnul oli üks neist seotud alkoholi piirmäära ületamisega, kui 1953. a sündinud mees oli enne mopeedisadulasse istumist alkoholi tarvitanud. Kiiruseületajaid tabati nädalaga kolm.

Purupurjus alaealine

Üks menetlus algatati ka alaealise suhtes, kes ei suutnud vägijookide tarvitamise tõttu enam jalgu alla võtta. Politsei andis noormehe üle vanematele.

Nädalavahetusel lõhuti kesklinnas kosmeetikapoe aken. “Tänu tubli kodaniku ettevõtlikkusele sai politsei ka selle teo toimepanijale jälile,” ütles Lepp .

Nädalaga tuli politseil lahendada 24 väljakutset.

 

Print Friendly, PDF & Email