Kihelkonna koolis veeti isasid ninapidi (5)

ISA TÜTARDEGA: Taavi-Aadu Ait harjutab koos tütarde Emilia ja Estellega näpust võtmist. ANŽELIKA TOLL

ISA TÜTARDEGA: Taavi-Aadu Ait harjutab koos tütarde Emilia ja Estellega näpust võtmist.
ANŽELIKA TOLL

Reedel peeti Kihelkonna koolis isadepäeva puhul lõbusaid olümpiamänge, kus võisteldi muu hulgas ämbrisse astumises, lesta tõmbamises ja varba viskamises.

“Tänapäeval kasutatakse vanu toredaid kõnekäände üha harvem ja nende tähendusedki kipuvad ununema,” põhjendas vahvate võistluste tagamaid direktori kt Kai Kallas. Olümpiamängude kavva pandi seitse ütlust, kuid neid rakendati sõna-sõnalt – eelpool mainitule lisaks võeti näpust, loobiti kaikaid kodarasse, veeti ninapidi ja löödi pika puuga.

Pärast lustakat eeskava ja ebaharilike alade harjutamist sööstsid lasteaia- ja koolilapsed koos isade ja vanaisadega võistlustulle. Kuna tegu oli teatevõistlusega, siis läks tarvis ka mõne ema abi. Ülejäänud emad, sülebeebid ja teised sugulased jäid tribüünile kaasa elama. “Kõik said ülesannetega hästi hakkama, miskit aia taha ei läinud ja võistluse lõppedes oldi omadega kindlalt mäel,” tundis Kai Kallas heameelt.

Enne ühist tordisöömist tõmmati hetk hinge. Muusikaõpetaja Ursula Jakobson oli varem salvestanud lapsi laulmas ning nüüd oli isade-vanaisade ülesanne ära tunda just oma lapse(lapse) lauluhääl. Seegi ülesanne oli vapratele meestele konti mööda!

Õhtu sädemeks kujunes aga emade üllatusesinemine – püramiidikava vaadates jäi nii mõnelgi isal ja lapsel suu imestusest lahti: “Emme oskab kätel seista!” Kahe lasteaialapse ema Katrin Heinami sõnul taheti teha midagi teistsugust, natuke mehisemat. Ta tunnistas, et vaid paari prooviga saadi selgeks kava, mis üllatas nii isasid kui ka naisi endid.

Kihelkonna kooli järgmine suurem ettevõtmine on traditsiooniline heategevuslik advendikohvik, mis toimub rahvamajas ja mille eestvedaja on kooli hoolekogu. 11. detsembril oodatakse advendikohvikusse kõiki häid inimesi, et koos nautida toredaid esinemisi, maitsta hõrke küpsetisi ning muidu mõnusalt aega veeta.

Liise Kallas

Print Friendly, PDF & Email