JUHTKIRI: Hea isa olla on elutöö  

Kuigi isadepäeva tähistamise tava ei ole Eestis kuigi pikk, on selle päeva tähendus aastatega üha suurenenud. Isa rolli laste kasvatamisel on võimatu üle hinnata.

“Olla isa tähendab olla ustav kaaslane oma perele, oma lastele,” ütles eilsel Saare maakonna aasta isa väljakuulutamisel naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr, “olla olemas nii heas kui ka halvas. Olla kodukaitsja, tugevuse sümbol oma poegadele ja õrnuse sümbol oma tütardele.”

Eilne, kümnenda aasta isa valimine oli nii harukordne sündmus, mille taolist pole olnud kogu Eesti aasta isade ja aasta emade väljakuulutamise ajaloos. Tunnustuse pälvis kümne lapse isa Johan Heinmaa, selle suure pere ema pälvis aga alles tänavu kevadel aasta ema tiitli. See on suure hoole ja armastuse eest väljateenitud tunnustus. Et kümne lapse kasvatamine pole sugugi kerge töö, teavad nii Koidu kui ka Johan Heinmaa.

Hea isa on lapse elus ema kõrval olulisemaid inimesi. Soovime kõigile isadele ja vanaisadele head isadepäeva!

Print Friendly, PDF & Email