Mardilaada peaesinejad tulevad Saare- ja Muhumaalt

10.–13. novembrini Tallinnas Saku suurhallis toimuval 20. mardilaadal taastatakse maakonnapäeva traditsioon, tänavu on tähelepanu keskmes Saaremaa ja Muhu.

Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember rääkis Kadi raadio “Keskpäeva”saates, et saarlasi ja muhulasi hakatakse esile tõstma reede õhtust alates. Avasõna antakse Saare maavanemale Kaido Kaasikule ja seejärel esineb sõrulaste nais-regilaulurühm Ammuker. Samal õhtul esitletakse ka rahvarõivakoolis valminud rõivakomplekte. Laupäeval astuvad üles mitmed Saare ja Muhu muusikud ning Muhu muuseumi juht Meelis Mereäär räägib Muhu rahvariietest.

Lember märkis, et kuna boksimaksud on väikeettevõtjatele suhteliselt kallid, minnakse välja ühiselt. Saarlased koonduvad Saaremaa käsitööseltsi KadakMari ja muhulased käsitööseltsi Oad ja Eed eestvedamisel. Mõlemas boksis pakutakse siinsete väikeettevõtjate tooteid.

“Esindame Saare maakonda kui head käsitöö piirkonda,” ütles Lember ja lisas, et loodetavasti jäävad kohalikud väikeettevõtjad silma ka turundajatele.

Mardilaadal esitletakse ja müüakse ehtsat Eesti käsitööd, toimuvad meistrikojad käsitöö gurmaanidele ja harrastajatele ning õpitoad lastele. Aga pakutakse ka eestimaist kõhutäidet ja rahvalikku muusikat.

Print Friendly, PDF & Email