Nädala ilm tuleb talvine (1)

Ilmateenistuse andmeil tuleb ilm alanud nädalal talvine.

Teisipäevaks jõuab madalrõhkkond Venemaale ja Eestis teeb ilma selle loodeserv. Lumesadu ja tuisk jätkuvad, päeval on sadu tihedam ja tuisk tugevam Põhja-
Eestis.

Sisemaal on nii tuul kui ka sadu nõrk. Põhja-Eestis on oodatav lumelisa 5–10 sentimeetrit. Öösel puhub kirde- ja idatuul 5–10, põhja- ja looderannikul kuni 15, puhanguti 20 m/s, päeva peale jääb tuul nõrgemaks. Külma on öösel 2–8, päeval 1–6 kraadi.

Kolmapäeval sajab mitmel pool vähest lund, saarte rannikul on kohati võimalik ka lörts. Puhub nõrk ida- ja kagutuul. Külma on öösel 5–12 kraadi, sisemaal kohati 15 külmakraadi. Päeval tuleb külma 2–7 kraadi, saarte rannikul on temperatuur nii öösel kui ka päeval kohati 0 kraadi lähedal.

Neljapäeval suureneb Eesti kohal põhjapoolse kõrgrõhuala mõju. Rannikualadel võib paiguti veidi sadada, peamiselt lund ja lörtsi. Puhub nõrk, rannikul veidi tugevam idakaare tuul. Külma on öösel 5–12 kraadi, sisemaal kohati 15 külmakraadi, päeval on temperatuur 0 kuni –6 kraadi.

Reedel ja laupäeval jääb Eesti kõrgrõhuala lõunaserva. Paiguti sajab vähest lund, vaid rannikul võib sadu olla ajuti veidi tugevam. Puhub nõrk idakaare tuul. Külma on öösel 3–10, kohati kuni 13 kraadi, päeval tuleb külma 2–8 kraadi.

 

Print Friendly, PDF & Email