Konkurss-festival “Võluhääl” tuleb taas!

17.–19. novembril saab Orissaares taas teoks üle-eestiline noorte lauljate konkurss-festival “Võluhääl 2016”. Festivalil osalejad annavad kontserte ka lähivaldades. Osalejaid on seekord Saaremaalt, Muhust, Hiiumaalt, Tõrvast, Haapsalust, Alatskivilt, Türilt, Tartust, Tallinnast, Kohtla-Järvelt, Narvast ja Ahtmelt.

Neljapäeval, 17. novembril kell 19 toimuvad festivalikontserdid Leisi keskkoolis, Muhu põhikoolis ja Tornimäe rahvamajas, kus festivalil osalejad astuvad üles nii oma konkursikavadega kui ka ansamblite koosseisus.

Žüriisse oleme seekord palunud RAM-i peadirigendi Mikk Üleoja, rahvusooper Estonia solisti Aile Asszonyi ja soome häälepedagoog-koolitaja Katri-Liis Vainio.

Konkurss ise algab reedel, 18. novembril kell 13.30 Orissaare kultuurimajas. Esimestena astuvad võistlustulle kõige nooremad – 8–10 aastased lapsed. Järgnevad vanuserühmad 11–13 ja 14–16. Muusikat täis päev lõpeb Orissaare gümnaasiumi saalis kell 20 algava töötoaga, mille viib läbi Katri-Liis Vainio. Laupäev, 19. november algab hommikul kell 10 Aile Asszonyi meistriklassiga ning seejärel asuvad võistlema kõige vanema vanuserühma lauljad, 17–19-aastased noored.

Konkurss-festivali “Võluhääl 2016” patroon on dirigent ja laulja Risto Joost, kes oli esimese konkursi žüriis ning kelle südameasjaks on eesti noorte muusikahariduse ja klassikalise laulukooli edendamine. Seekord viibib ta ise samal ajal kontsertturneel Jaapanis, kuid saadab osalejatele videotervituse.

Festival lõpeb kell 16 auhinnatseremoonia ja võitjate galakontserdiga.

Me kõik oleme kuskile teel. Miski meis sunnib aina edasi otsima, paremaks ja täiuslikumaks saama. See on nagu alateadlik ilutunnetus, mis on meis igaühes erinev ja isikupärane. See ilu võib olla ilus pilt, mille maalime, ilus luuletus ja sõnade mäng proosas, aga ka ilus hääl ja ilus musitseerimine. Me oleme teel, et leida endas see ilus hääl ja musitseerimine. Ja sel teel olla on põnev ja tore!

 

Triin Ella, konkurss-festivali kunstiline juht

Print Friendly, PDF & Email