Läätsa vinnutatud kilud läksid messil kui soojad saiad

SAAREMAIST KAUPA: Inge Uulits Epi talust tutvustas Tallinna toidumessil oma marjaketšupeid, juustumoose ja taimeteesid. ALAR ALLAS

SAAREMAIST KAUPA: Inge Uulits Epi talust tutvustas Tallinna toidumessil oma marjaketšupeid, juustumoose ja taimeteesid.
ALAR ALLAS

Läinud nädalal toimunud Eesti pikima traditsiooniga toidumess Tallinn FoodFest oli edukas ka Saaremaa toidutootjatele.

AS-i Läätsa Kalatööstus juhatuse liige Toomas Aul tõdes, et nemad osalesid Tallinna toidumessil üldse esimest korda ning nende toodangut võis leida Eesti kalaliidu ühisstendilt, kus lisaks Läätsa kalatööstusele oli esindatud veel seitse tootjat.

Saarlased olid väljas viit sorti vürtsikiluga ja vinnutatud kiludega. Auli sõnul näitasid nad oma tooteid ja andsid huvilistele loomulikult ka maitsta.

Hea tarbijaga suhelda

Tallinna toidumessil on tootjal teadupoolest võimalik oma kaupa ka müüa ning parima vastukaja sai selle aasta parim kalatoode vinnutatud Saaremaa kilud. “Nende müük lõppes messi viimasel päeval paar tundi enne ürituse lõppu, kuna kaup sai lihtsalt otsa,” tunnistas Aul.

Tallinna toidumess on tema hinnangul hea koht kodumaise lõpptarbijaga suhtlemiseks. Tööstused saavad väärt infot ja asjalikke kommentaare.

Samuti messil osalenud Saaremaa DeliFoodi müügijuhi Martin Luksi sõnul oli neil rõõm tõdeda, et huvi Saaremaa piimatoodete vastu on endiselt suur.

“Messil olime seekord väljas eelkõige uute toodetega: piparkoogimaitselise täidisega SAARE Winter kohukesega ja SAARE rabarberitäidisega kohukesega,” sõnas Luks. Samuti oli neil kaasas lahjema jogurti sarja uue maitsega SAARE kanepiseemnejogurt, mis pälvis nende toodetest suurimat tähelepanu.

“Rahule jäime eelkõige suure positiivse tagasisidega uute toodete osas ja messi külastajate arvu kasvuga võrreldes eelmiste aastatega,” tähendas Luks. “Kuna ametlikke numbreid veel ei ole, siis vähemalt meie boksi kontekstis see nii oli,” kinnitas ta.

Saaremaa talupidajate liidul oli messil omaette stend, kus osales neli Saaremaa talupidajat. Liidu projektijuhi Karen Allase andmeil olid kohal Ranna Villa OÜ oma mahe-mägiveiseliha ja sellest valmistatud toodetega ja Kuressaare Jäätis OÜ ehk Epi talu oma marjaketšupite, juustumooside ja taimeteedega ning oma toodangut tutvustasid ka Mustjala Mustard OÜ ja Metakor OÜ.

Allas ise jagas messil Saaremaa maheköögiviljade ja -õunte infolehti ühes hinnakirjaga. Talupidajate liidu stend asus messil “Ehtsa talutoidu” stendi kõrval ja mõlemad olid Allase andmeil ühtse kujundusega, kuna mõlemal on sama sõnum.

Tublid firmad ja tootjad

“”Ehtne talutoit” on märk, mille alla on koondunud tublid perefirmad ja väiketootjad üle Eesti, sealhulgas mitmed Saaremaa tootjad,” kinnitas ta. Mõiste “talutoit” alla mahuvad nii talus toodetud põllumajandussaadused, toiduained kui ka nende töötlemisel saadud valmistoidud.

Stendil osales 14 ettevõtjat, neist kaks – kadakasiirupi valmistaja A-Orbu OÜ ning toortoidusnäkkide ja seemnebatoonide valmistajana tuntud Good Mood Food OÜ – Saaremaalt.

Messil käisid Saaremaalt veel Karja Pagariäri, Saaremaa piimatööstus ja Farmare oma kalatoodetega.

 

Print Friendly, PDF & Email