Esiliiga B võidu kindlustas vastaste loobumine

VÄRAVAKÜTT: Maarek Suursaarel on esiliiga B-s kirjas 33 väravat. Pilt on tehtud FC Kuressaare ja Viljandi Tulevik II mängul tänavu augustis. AGATHE KRISKA

VÄRAVAKÜTT: Maarek Suursaarel on esiliiga B-s kirjas 33 väravat. Pilt on tehtud FC Kuressaare ja Viljandi Tulevik II mängul tänavu augustis.
AGATHE KRISKA

FC Kuressaare kindlustas esiliiga B võidu endale eelviimases voorus, kui JK Sillamäe Kalev II teatas, et annab loobumisvõidu.

Meeskonna esindaja Martti Pukk ütles Saarte Häälele, et kui laupäeva õhtul tuli teade viimase kodumängu ärajäämise kohta, oli meeleolu ikka päris kurb. “Oleksime tahtnud kodupubliku ees hästi esineda, aga mis teha, proovime organiseerida nii, et tulihingelised fännid saaksid võõrsile viimasele mängule tulla,” lisas ta. 36. voorus kohtutakse 6. novembril kell 13 võõrsil Raasiku FC Jokeriga.

35 vooru järel on FC Kuressaarel tabelis kirjas 75 punkti. Hooaja jooksul on liigas saadud 23 võitu, 6 viiki ja 6 kaotust. Teise koha on 68 punktiga kindlustanud endale FC Elva. Mõlemat meeskonda ootab tuleval aastal kõrgem aste ehk esiliiga, mis on Eesti tugevuselt teine liiga.

Martti Pukk märkis, et see aasta oli meeskonna jaoks esimene, kus mängiti kolmandal tasemel. Varem on mängitud nii esiliigas kui ka Eesti meistriliigas. “Kuna kukkusime madalamale tasemele, siis oli hooaja eesmärk leida üles meeskondlik ühtne hingamine,” rääkis ta, kuid lisas, et eks mängijad salamisi siiski lootsid esiliiga B ka võita. “Taseme ja kogemuste poolest oleme me ikkagi kõikidest teistest esiliiga B võistkondadest üle ja selle võiduga me seda endale ka tõestasime,” lausus ta.

Pukk tõi välja, et hooaja jooksul käis platsil 26 meest ja selle näitajaga võib igati rahule jääda. Eelmisel paaril hooajal on platsil käinud mängijaid kogunenud üle 30. Mõneti väiksem mängijate arv näitab, et meeskonnas on saavutatud teatud stabiilsus. “Suuri ärakukkumisi pole olnud,” rõõmustas ta.

FC Kuressaares pallib esiliiga B praegu suurim väravakütt Maarek Suursaar, kes on liigas kirja saanud lausa 33 tabamust. Suure tõuke andis ka Sander Laht, kes tuli poole hooaja pealt FC Florast tagasi. Temal on enne viimast mängu kirjas 17 väravat. Pukk toonitas aga, et meeskond on ikkagi ühtselt head mängu näidanud.

Hästi sulandusid meeskonda ka mõned nooremad mängijad, näiteks Karmo Paju. Noorte mängumeeste Mairo Miili ja Rasmus Saare areng oli lausa nii hea, et nemad läksid hooaja teises pooles üle FC Flora U21 ridadesse. “Oleksime tahtnud, et nad mängivad veel meie eest, aga kuna nad tegid sellise arengu, siis meie kedagi kinni hoidma ei hakka,” sõnas Pukk.

Tulevaks hooajaks on Puki sõnul eesmärgiks seatud meeskonna kohta esiliigas kinnitada. “Võib-olla tuleb seda edu vähem kui esiliiga B-s, aga kui suudame pingutada, siis võime seal ka ülemises pooles olla,” lausus ta.

Meeskonna peatreeneri kohusetäitja Sander Viira ütles, et võit tuli ja meeskonnaga peab rahule jääma. “Ise ma esikoha peale ei mõelnud, aga terve hooaja olime tabeli tipus,” lisas ta ja märkis, et järgmine hooaeg tuleb kindlasti raskem.

Karika ja medalid saab meeskond kätte Eesti jalgpalliliidu hooaja pidulikul lõpetamisel 27. novembril Tallinnas Estonia teatris.

 

Print Friendly, PDF & Email