Maarja Maripuule pronksmedal (3)

KASTANID TULEST TOODUD: Võistlusel ette tulnud viperustele vaatamata kroonis Maarja pingutusi pronksmedal. ÜLLE TAMSALU

KASTANID TULEST TOODUD: Võistlusel ette tulnud viperustele vaatamata kroonis Maarja pingutusi pronksmedal.
ÜLLE TAMSALU

Kuressaare ametikooli kokaõpilane Maarja Maripuu võitis neljapäeva hilisõhtul Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni Londonis lõppenud aastakonverentsil baristade võistlusel pronksmedali.

Maarja rääkis pärast lõputseremooniat, et tundis end võistluste päeval väga enesekindlalt, kuid kahjuks ei vedanud tal loositud partneriga. “Mu partner oli väga nõrk ja tegi espresso asemel topeltespresso ning ajas kohvi kohtunike lauda viies minu kohvi ümber. Samuti olid piim ja masin mulle võõrad ning nendega oli raske kohaneda,” rääkis ta.

Maarja tunnistas, et seetõttu tuli tal endalgi närv sisse ning kui ta kohtunikele kohvi viis, siis käed värisesid. Tema sõnul olid hõbe- ja kuldmedali võitjad väga tasemel ja ise medalikohale tõusmisse ta pärast äpardusi enam ei uskunudki.

Võistlusel tuli kaheliikmelistel loositud tiimidel valmistada espresso ja cappuccino. Kolmandaks tuli valmistada enda valitud kohvijook korraldajate antud toiduainetest, mis polnud enne teada (mystery box coctail).

Maarja juhendaja Ülle Tamsalu ütles, et neiu sai kõrged tehnilised punktid ja tema valmistatud kohvijook oli kohtunike lemmik. Selle koostisosad olid kõige all pähklisiirup, siis espresso, vahukoor, sidrunikoor ja purustatud kohviuba.

Kokavõistlusel kaasalöönud Loore Kurisel ei vedanud samuti loosiga. Kolmeliikmelise võistkonna üks liige ei ilmunud võistluseelsel õhtul üldse välja. “Hommikul võistlusel ei teadnud ta midagi ning seega pesi ainult nõusid,” rääkis Ülle Tamsalu, lisades, et kolmas tiimiliige Hollandist oli samas suurepärane ja neist said Loorega head sõbrad.

Londonis võistlustel oli osalejaid 26 riigist. Eestist osales kümme õpilast erinevatest kutsehariduskoolidest. Lisaks Kuressaare ametikooli pronksile viivad tartlased koju hõbemedali restoraniteenindaja võistlustelt. AEHT aastakonverentsi ja võistlused korraldas Londoni kesklinnas asuv Dock-lands Academy.

Print Friendly, PDF & Email