JUHTKIRI: Süllekukkunud kingitus

“Ühe mehe vana on teise mehe uus,” ütleb kõnekäänd. Saaremaa randa triivinud murdunud mastiga “fantoomjaht” Maus pole küll vana, ent sellest hoolimata otsustas omanik aluse Saaremaa merepäästjatele kinkida, pidades seda rahaliselt mõistlikumaks kui jaht Poolasse vedada. Pealegi – ehk saavad saarlased sellega midagi kasulikku teha.

Saarlaste heameel ootamatu kingituse üle on mõistetav – pole ju vabatahtlike organisatsioonidel nende tööks vajalikke vahendeid kunagi ülearu.

Tõsi küll, jahi töökorda saamine nõuab veidi tööd, aga kui Maus on töökorras, saab selle abil koolitada noori merepäästjaid. Ka kulub “poolakas” marjaks õppuste korraldamisel, merel ette tulla võivaid olukordi läbi mängides. Et valmis olla puhuks, kui juhtub.

Print Friendly, PDF & Email