JUHTKIRI: Et vaheaeg ei läheks luhta

Küsi õpilaselt, mida ta kõige rohkem ootab, ja suure tõenäosusega saad vastuseks, et suve. Või vähemalt vaheaega, olgu see pealegi kõledal oktoobrikuul.

Pahatihti kipuvad kooliaasta sisse jäävad puhkused mööduma aga mitte midagi tehes – niisama vedeldes ja aega surnuks lüües. Selmet midagi päriselt ette võtta, tundub palju lihtsam päevi netis veeta ja sõpradega sotsiaalmeedia kaudu suhelda.

Mõneti on mõistetav õppurite soov lihtsalt olla – kuigi kooliaasta on kestnud vaid kaks kuud, on sellesse aega mahtunud oi kui palju lugemist, kirjutamist, tuupimist kontrolltöödeks. Ja kui vähenegi õppimisest vaba aeg on möödunud trennis, ringis või huvikoolis, on laste vabaduseihalus mõistetav.

Vahel on aga parim puhkus see, kui rutiinist välja saada, kodust välja tulla. Midagi teha teistmoodi, uut ja põnevat. Just sellise võimaluse pakkus kahepäevane linnalaager kahekümnele Saaremaa põhikoolilapsele. Seda, kuidas lapsed ise sellist kogemust hindavad, võis näha -kuulda kas või eilses robootika töötoas Kuressaare Gümnaasiumis. Elevust jagus küllaga.

 

Print Friendly, PDF & Email