Sõrulased tahavad Bulla majast muuseumi teha

MIS SAAB EDASI? Üks mõte endistel ja praegustel sõrulastel on, et Bulla majast võiks saada muuseum.  MAANUS MASING

MIS SAAB EDASI? Üks mõte endistel ja praegustel sõrulastel on, et Bulla majast võiks saada muuseum.
MAANUS MASING

Torgu vallavolikogu eilsel istungil oli arutusel ka MTÜ Bulla Maja asutamine.

Vallavanem Tiit Põllu kinnitusel on MTÜ asutamist pikalt arutatud mitmesugustes seltskondades.

“Volikoguski on seda küsimust püstitatud, et kui vallad kokku lähevad, mis saab siis mõningatest meile kuuluvatest hoonetest. Nii ka Bulla majast (praegune Torgu vallamaja – toim),” tõdes Põld. “Oleme selle korda teinud – väljast on ta korralikult värvitud ja ega seest ka viga ole,” rääkis vallavanem.

Põllu sõnul on nad selle mõttega vahepeal edasi liikunud. Ta avaldas lootust, et Bulla majja võiks muuseum tulla, kui teha koostööd Karl Bulla nimelise ajaloolise fotograafia fondiga Peterburist. Hiljuti avas fond Bullale Jämaja kalmistul mälestusmärgi.

Vallavanema sõnutsi oligi volikogus eile arutusel olnud punkt informatiivne ja midagi kohe otsustama hakata polnud plaanis. “Arvata, et Torgu vald on koht, kus kinnisvara on väga lihtne suure raha eest maha müüa, oleks liiga optimistlik,” märkis Tiit Põld. “Kuna see oli ikkagi Bulla maja ja vald selle ilma rahata endale sai, siis on see üsna arvestatav stsenaarium edaspidiseks.”

Kuidas muuseumi ülal pidada ja kuidas see end ära tasub, on juba natuke keerulisem ja omaette teema, kuid Põld usub, et koostöös on see ehk võimalik.

 

Print Friendly, PDF & Email