Parim on Maie Alas

HINNATUD RAAMATUKOGUHOIDJA: Maie Alas on oma töökohaga igati rahul ja tunneb tunnustuse üle heameelt.  MAANUS MASING

HINNATUD RAAMATUKOGUHOIDJA: Maie Alas on oma töökohaga igati rahul ja tunneb tunnustuse üle heameelt.
MAANUS MASING

Maaraamatukogude ja keskraamatukogu töötajad valisid Saare maakonna 2016. aasta parimaks maaraamatukoguhoidjaks Salme raamatukogu juhataja Maie Alase.

Saarte Häälele ütles Maie Alas, et tunnustuse üle tunneb ta heameelt ja oma töökohaga on ta samuti väga rahul. “Kõige tähtsam on see, et lugejaid on,” lisas ta.

Salmel asub raamatukogu kultuurimajas, mis on Alase hinnangul igati positiivne, kuna maja muul eesmärgil külastavad inimesed astuvad tihtipeale ka raamatukogust läbi.

Maie Alas töötab Salme raamatukogu juhatajana 2010. aastast. Varasematel aastatel on ta lühemat aega töötanud Taritu ja Lümanda raamatukogus ning 13 aastat Saare maakonna keskraamatukogus. 2012. aastal omistati talle raamatukoguhoidja IV kutsekvalifikatsioon.

Alas on igati kaasa aidanud oma piirkonna elanike toomisele raamatukogu ja kirjanduse juurde. Väga hea koostöö on tal valla lasteaia, kooli ja kultuurimajaga. Kuigi Saaremaa maaraamatukogudesse satub kirjanikke lastele esinema harva, on Salme lapsed tänu Maiele kohtunud Urve Tinnuri, Heli Künnapase ning Marko Kalduri ja tema koera Tähekiirega.

Lisaks on Alas Salme kultuurimajas tegutseva Keskpäevaklubi üks asutajatest ja eestvedajatest ning peamine kokkusaamiste organiseerija

Parimat maaraamatukoguhoidjat valitakse Eesti maakondades 16. aastat ning see nimetus antakse just sel aastal raamatukogutöös ja oma piirkonnas ka muudel aladel silma paistnud tegutsejale, ütles Saaremaa keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Maire Rauk.

Ta lisas, et Maie Alas esitati ka üle-eestilise auhinna “Aasta maaraamatukoguhoidja 2016” nominendiks. Üle-eestilised nominendid kuulutatakse välja XVI maaraamatukoguhoidja päeval 28. oktoobril Navi seltsimajas Võrumaal ning nimetuse ja auhinna saaja selgub ERÜ aastakoosolekul 2017. aasta veebruari lõpus.

Print Friendly, PDF & Email